Harriet Duurvoort Projecten
Consultancy en projectmanagement op het gebied van media, cultuur en communicatie Speciale expertise: jongeren en diversiteit
010-8429866
06-11342882
harrietduurvoort@hotmail.com
Bio Harriet Duurvoort
Harriet Duurvoort heeft ruime ervaring op het gebied van media, cultuur, communicatie en projectmanagement. Zij is mede-eigenaar van InterCreation, een uitgeverij en organisatiebureau dat onder meer sinds zeven jaar het landelijke jongerenmagazine Generation Now! uitgeeft. Mr drs Harriet Duurvoort (37) werkte nadat ze haar studies Nederlands- en Internationaal Recht afrondde aan de Universiteit van Amsterdam, jarenlang als journalist.
Ze werkte als programmamaker voor de VPRO (het televisieprogramma Marco Polo), de Humanistische Omroep (de talkshow 'Massiv'). Ook was ze jarenlang als vaste redacteur verbonden aan Contrast, weekblad over de Multiculturele samenleving.
In 1996 richtte ze samen met een collega-journalist en het reclamebureau DDB 'Roof cross cultural magazine' op, een glossy lifestyleblad gericht op allochtone carrièremakers, de eerste in zijn soort in Nederland. Jarenlang was ze hoofdredacteur van Roof. Intussen deed ze een cursus scenarioschrijven bij de Media academie, wat resulteerde in het schrijven van twee single play's van 30 minuten voor de serie 'Duidelijke Taal' van Teleac.
Voor Forum, Instituut voor Multiculturele Ontwikkeling, organiseerde ze een debattenreeks in de Balie in Amsterdam. Hoogtepunt in de serie was het festival 'Freedom 2000' in 1997, een samenwerkingsprogramma van Forum, de Balie, Theater Cosmic, AT5, het 30 juni/1 juli comité en de Groene Amsterdammer in het kader van de viering van 135 jaar afschaffing van de Nederlandse slavernij. Een programma van een week met debatten, film, theater en essays. Ook in 2000 verzorgde ze in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een reeks debatten in het kader van het slavernijmonument.
Ook op het gebied van projectmanagement en advies is Harriet Duurvoort actief. Voor het LOKV heeft ze twee projecten ontwikkeld. Een onderzoek naar culturele diversiteit in de beeldende kunsteducatie, en een project 'soaps' om jongeren via dit medium te interesseren voor het waarderen, schrijven en regisseren van drama.
Voor de Consumentenbond maakte zij een communicatieplan voor etno – en jongerenmarketing.
InterCreation en Generation Now!
Ruim 8 jaar geleden richtte Harriet uitgeverij en productiemaatschappij InterCreation op, met compagnon Marco Peper. InterCreation geeft het landelijke multiculturele jongerenmagazine Generation Now! uit, dat in een oplage van 50 000 op middelbare scholen en ROC’s in Nederland terechtkomt. Het magazine komt 5 keer per schooljaar uit. Generation Now! ontwikkelde zich tot een multimediaal jongerenpodium. Evenementen (de manifestatie Generation Now!, de grootschalige YOUnited events op ROC’s in heel Nederland), tentoonstellingen (Meiden in beeld), en ook tv-programma’s werden aan de formule toegevoegd. Ze tekende voor de ontwikkeling, eindredactie, productie, regie en samenstelling van de televisieseries Generation Now!, door InterCreation geproduceerd en uitgezonden bij de NPS, en een tweede reeks van 10 delen, geproduceerd in zes landen, voor The Box. Deze laatste reeks, opgenomen in Nederland, Suriname, Curaçao, Bonaire, Turkije, Marokko en Kenia, wordt op dit moment voor de tweede keer herhaald door ETV.
InterCreation werkte onder meer in opdracht van Forum, Instituut voor Multiculturele Ontwikkeling, het VSB Fonds, Stichting Doen, de NCDO, het Nederlandse Rode Kruis, Stichting Kennisnet, de Novib, het Europees Platform voor het Nederlandse Onderwijs, het Nationaal Comite 4 en 5 mei en het Prins Claus Fonds. Harriet produceerde met InterCreation onder meer publicaties in opdracht van het VSB Fonds (het magazine ‘alle bladeren kleuren het water’) en een jongerenmagazine voor het Nederlands Rode Kruis, ‘We Care’.
Harriet bundelt expertise op het culturele, journalistieke, en maatschappelijke vlak.
Naast InterCreation werkt ze nog steeds geregeld als freelance journalist. In 2002 maakte zij voor de Phenix Foundation een essay over hiphop en kunst in New York.
Meer over InterCreation en Generation Now! is te lezen op de sites: www.generationnow.nl en www.intercreation.info.
Harriet Duurvoort Projecten
Na ruim 8 jaar heeft Harriet besloten haar activiteiten voor Generation Now! langzaam af te wikkelen. Een nieuwe uitgever is in beeld en zij begeleidt het proces. Als hoofdredacteur zal zij wel actief blijven. Nu is het haar ambitie om zelfstandig projecten te ontwikkelen op het gebied van media, kunst en communicatie. Ook is zij beschikbaar haar inmiddels ruime ervaring op het gebied van jongeren, diversiteit, onderwijs en communicatie in te zetten voor advies en projectmanagement. Harriet beschikt over een uitgebreid netwerk van creatieve editors, cameramensen, fotografen en journalisten die zij in haar projecten inschakelt. Van campagnes, mediaproducties (publicaties, videoproducties, events, websites) tot het adviseren in communicatiestrategie of strategie in diversiteit, Harriet zet graag haar veelzijdige ervaring en eigenzinnige creativiteit in. Binnenkort gaat zij aan de slag met een analyse van het jongerencommunicatiebeleid van de Dienst Werk en Inkomen van de gemeente Amsterdam. In opdracht van de gemeente Rotterdam legt zij de laatste hand aan een jongerenmagazine over seksuele diversiteit, dat begin volgend jaar op alle middelbare scholen in Rotterdam zal liggen.
Verder zit Harriet in het bestuur van Het Parool, leidt regelmatig debatten en discussies, en is veelgevraagd als deskundige op het gebied van multiculturele jongerencultuur. Het afgelopen jaar is zij ondermeer betrokken geweest bij het ontwikkelen van een grote educatieve game, gericht op voortijdig schoolverlaters, in opdracht van IT Preneurs en het ROC Zadkine.
Veelzijdig, zelfstandig, creatief, kritisch, prikkelend en behept met een frisse, eigenzinnige, maar altijd positieve blik op de terreinen die zij tot haar deskundigheid rekent, kan Harriet Duurvoort met haar projectbureau een goede bijdrage leveren aan organisaties die projecten op deze gebieden ontwikkelen.
zaterdag 8 december 2007
Abonneren op:
Posts (Atom)